Licitaljunk.hu
zagrosik.com
[ RÉSZLETES KERESÉS ]   english   hungarian  
 ELADÁS
Termékfeltöltés
 
 ÁRUHÁZAK   ÁRVERSENY 
Vásárlási trendek

Mikor mit érdemes eladni?

Online vásárlási trendek

 

A kereskedelem minden területén vannak szezonális jelenségek. Írásunkkal abban szeretnénk segíteni, hogy mikor és mit érdemes értékesítened, illetve mikor számíthatsz nagyobb érdeklődésre.

 

Kinek fontos ez?

Ha vannak eladásra való dolgaid, melyeketől nem sürgős megválnod, „szezonban” gyorsabban, és magasabb áron tudod értékesíteni, mint holt időszakokban.

Másrészről fontos lehet azoknak is, akik online kereskedelemmel foglalkoznak, dropship módszerrel értékesítenek. (Még nem tudod mi az a dropship? Szeretnél befektetés nélkül részt venni az online kereskedelemben? Kattints ide, és tudj meg róla mindent!) Itt megtudhatod, hogy mikor, milyen termékekkel érhetsz el az átlagosnál nagyobb forgalmat.

 

Online vásárlási trendünket publikus, nagyszámú értékesítési adatokból, és termékkeresési stasztikákból állítottuk össze. Bízunk benne, hogy hozzájárul üzleti sikereidhez, vagy éppen ötletet ad, egy-egy termékkör bevezetéséhez.

 

Egy év vásárlási trendjei

 

Január - Február

 

Az év első hónapjait aktív kereskedelem jellemzi. Sok a másodkézből értékesített, azonban bontatlan, vadonatúj termék. A karácsonyra kapott, ugyanakkor valamilyen okból eladósorba kerülő termékek nagy része ár alatt megvásárolható, és gyakori a cserére való hajlandóság is. Fontos tudni, hogy a sikeres értékesítésből befolyó összegeket az eladók nagy eséllyel költik el, valamely más termék megvásárlására. Ennek pszichológiai oka van, a javarészt ajándékba kapott, és sikeresen értékesített tárgyak helyett szintén valami maradandót, csak, az igényeiknek jobban megfelelőt szeretnének vásárolni az eladók, ezzel megnyugtatják lelkiismeretüket is, és rögtön potenciális vásárlóvá is válnak. Ennek eredményeképpen januárban szinte mindennek szezonja van, női, férfi és gyermekruházat, laptop, mobiltelefon, ékszerek, szépségápolási cikkek, karóra egyaránt szerepel az eladási és keresési adatokban. Elmondható, hogy januárban nincs igazából trend, adjunk el bátran, bármit.

 

Februárban már mutatkoznak trendek. A farsangi szezon beköszöntével a farsangi jelmezek keresett cikké válnak. Remek lehetőség a tavalyi jelmez lecserélésére, de feltölthetjük már januárban is, hogy legyen időnk újat venni helyette. A Valentin nap az ékszerek, karórák szegmensét erősíti, ha valami maradandót és értékeset szeretnénk ajándékozni, de az egyéb meglepetés-, és ajándéktárgyak is kelendőek.  A téli sportok szezonja még tart, tehát jó eséllyel találunk vevőt sílécünkre, sícipünkre, síszemüvegünkre, vagy snowboardunkra. Ha a síléctartó tetőcsomagtartót, vagy a tetőboxot már nem a kocsink tetejére akarjuk felrakni, akkor rakjuk fel a licitaljunk.hu-ra. Természetesen az állandó slágertermékek, laptop, telefon és a hozzá kapcsolható márkák Iphone, Samsung, LG, Asus, Acer, Lenovo sem hiányoznak a keresések közül.

 

Március - Április

 

A tavasz beköszöntével a ruhatárak is cserére szorulnak, tehát a férfi, női, gyermek és babaruházat, és a cipők újra keresett cikkekké válnak. A keresett márkák közül ennek megfelelően kiemelkednek a divat brandek: Adidas, Nike, H&M, Zara, stb.  A jó idő a szabadba csalogatja a legaktívabb árverezőket is, de először szívesen vesznek egy új biciklit a gyereknek, vagy egy felnőtt kerékpárt maguknak. A vásárolni valók közül nem maradhat ki a napszemüveg, és a többi szabadidős termék  sem.

 

 

 

Május – Június

 

Az idő egyre jobb, egyre melegebb van. Kerékpárokat még mindig szívesen vásárolnunk, de szerepüket egyre inkább átveszik  a medencék. Ideális alkalom, hogy a régi medencéket nagyobbra cseréljünk, vagy üzletszerűen kezdjünk el medencék forgalmazásával foglalkozni. Erősödik a fürdőruha, bikini, és a strandcikkek iránti kereslet. Még a tavasszal elvetett gyep is megerősödött már annyira, hogy fűnyíróra, vagy fűkaszára legyen szükségünk. A túrázók új sátrat, navigációs eszközöket, GPS készüléket keresnek.

 

Július – Augusztus

 

A nyári melegben egyre kevesebb ruha van rajtunk, arra a kevésre azonban folyamatosan van kereslet. Tehát ruhákkal nyáron is érdemes kereskedni. Napszemüveg, sportruházat és a medence is keresett árucikkek továbbra is, csakúgy mint a sátor, GPS. A nyárból kifelé menet égetőbb a megfelelő iskolafelszerelés összeállítása, így az iskolatáska, tolltartó és a többi iskolához köthető termék eladási statisztikái is javulnak. A tavasszal megkezdett építkezések, és a nyárra beütemezett ház és lakásfelújítások is jó eséllyel befejeződnek. Az új, vagy felújított lakást be is kell rendezni, tehát megnő a lakberendezési tárgyak, konyhabútorok, szőnyeg iránti kereslet is. Most akár megunt IKEA bútorodat is lapraszerelheted újra, hogy azt értékesítve egy újabbat vehessél.

 

Szeptember – Október

 

Az ősz nem hoz meghatározó irányzatokat, hacsak a láncfűrészek iránti fokozott igényt nem tekintjük annak.  A ruházat, és divat terület újra erősödik, hiszen újra változik az időjárás. A szezonális „húzó” termékek megszűnésével újra erőre kapnak az egész évben jelenlévő vásárlási célok, azaz a informatikai, és telekommunikációs eszközök. A notebookok, mobiltelefonok, tabletek iránti kereslet egész évben, szinte azonos mértékű, csak statisztikai szempontból „csúsznak” le bizonyos időszakokban, mikor valamilyen slágertermék háttérbe szorítja őket.  

 

November – December

 

A karácsonyi készülődés, és bevásárlási láz időszaka. Gyakorlatilag bármi eladható. Női, férfi, gyermek és babaruházat. TV, számítógépek, játékkonzolok, mobiltelefonok, és kiemelten a gyermekjátékok. A vásárlók legszívesebben a műszaki cikkek közül az Apple, Samsung, LG, Sony, Nokia, HTC, Acer, Asus, Microsoft míg a divat világában a Converse, Adidas, Nike, Ed Hardy, H&M, Zara márkajelű termékeket keresik. De a karácsonyi termékkörből nem maradhatnak ki az ékszerek, karórák, és illatszerek sem.

 

Az év végén visszatekintve elmondható, hogy van még jó néhány olyan termékkör, amely egész évben folyamatosan jelen van, és kevésbé hatnak rájuk szezonális befolyásoló tényezők. Ilyenek például a képzőművészeti alkotások, bélyeggyűjtemények, de nem pihennek a pénz és érmegyűjtők sem. Az akvarisztika szerelmeseire is mindig számíthatunk, ha eladó akváriumunk, vagy felszerelésünk van.

Copyright ©2012 KizmanAuction.com.
Designwww.greencomp.hu. Minden jog fenntartva.
Az oldal használatával a következő rendelkezéseket fogadja el: Licitaljunk.hu FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK és ADATKEZELÉSI NYILATKOZAT
Az oldal betöltődött: 0.023590 másodperc