Gyakran Ismételt Kérdések


Hogyan tudok regisztrálni?
A regisztráció folyamatát a Regisztráció gombra kattintva lehet kezdeményezni. A regisztrációnál valós adat és E-mail cím megadása szükséges. A regisztráció során szükséges az E-mail cím megerősítése, mely a siteadmin átlal küldött levélben található linkre kattintással végezhető el. Ezt követően már be tudsz lépni az oldalra, személyes adataidat és beállításaidat módosítani tudod. A sikeres regisztráció után lehetséges megszerezni a Vásárlói, majd ezt követően az Eladói minősítést.
Milyen fizetési módok érhetők el?
Elsődlegesen a PayPal útján fizethet. A PayPal Buyer Protection díjmentesen védi vásárlásait. PayPal egy biztonságos online számla, amely tárolja és biztosítja a bank-, hitel-vagy betéti kártyájának adatait, ami lehetővé teszi, hogy fizessen vagy kapjon pénzt. Nincs szükség a fizetési adatok megadására minden alkalommal, amikor online vásárol, és biztos lehet abban, hogy ezen adatokat soha nem osztja meg az eladóval. Használhatja a PayPal online fizetés a licitaljunk.hu portálon, és több ezer más weboldalakon. A PayPal - es fizetés esetén teljes Vevő védelmet kap a vásárlásaira.
Mi a visszajelzés?
A visszajelzés /feedback/ mutatja, hogy a licitpont.hu felhasználóként milyen hírneve van. A vevők és az eladók minden tranzakciónál visszajelzést hagyhatnak egymásnak a tranzakcióval kapcsolatban. A visszajelzés egy minősítésből és egy rövid megjegyzésből áll. A más felhasználók által elküldött megjegyzésekből és minősítésekből áll össze az Ön visszajelzési profilja.
Milyen típusú aukciók vannak?
hagyományos – adott kikiáltási árról indulva a legtöbbet ajánló nyer. hagyományos fix árral - a kikiáltási ár mellett egy magasabb villámár is szerepel. Tehát licitálhatsz, vagy a fix árat megadva azonnal megveheted a terméket. kizárólag villámárral- a villámáron azonnal megnyerheted az aukciót, mindenféle licitálás nélkül. Holland aukció – itt több azonos terméket is vehetsz egy aukción a pontos darabszám megadásával. A termékek számától függően több nyertes is lehet. Ha nyersz, annyi terméket kell megvenned, amennyit itt megadtál! A többszörös aukción a végleges ár a legalacsonyabb, még nyertes licit összege, tehát minden nyertesnek azon az áron kell megvennie a terméket, amennyit az a felhasználó ajánlott, aki a legalacsonyabb, még nyertes licitet tette. Ha kevesebb terméket nyersz meg, mint amennyire licitáltál, elállhatsz az aukciótól. Ugyanis, ha valaki túllicitál egy nagyobb mennyiséggel, akkor előfordulhat, hogy bár nyersz, mégsem marad az igényelt mennyiség. Ilyenkor te döntheted el, hogy megveszed-e a kevesebb terméket, vagy sem.
Mi a célja a webáruháznak?
Elsősorban olyan kereskedőknek ajánlott, akiknek nincs saját weblapjuk, de szeretnének részt venni a rohamosan fejlődő online kereskedelemben. Kényelmesen, olcsón és gyorsan létrehozható a saját áruház és nem kell külön weblapot fenntartani, tárhelyet bérelni, hirdetést fizetni. Kialakítható az áruház saját profilja, akárcsak egy webáruházban, a cég logójával, bemutatásával és egy helyen megtekinthető az összes termék. Az áruházak külön is listázhatóak, de természetesen a termékek az aukciók között is megtalálhatóak, nemcsak az áruház oldalán, ezzel is növelve az eladás esélyeit.
Mit tegyek, ha probléma merül fel a lebonyolításban?
Ha az eladó más terméket akart átadni, mint amit megnyertél, nem vagy köteles azt megvenni. Ha a vételár kifizetése után kapsz más terméket, az eladó köteles visszavásárolni azt. Ellenkező esetben a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez fordulhatsz
Nem sikerül a regisztráció?
Nem sikerül, ha rossz e-mail címet adtál meg, így nem tudjuk elküldeni a megerősítés linkjét. rosszul írtad be az e-mailben található webcímet a böngésződbe! Fontos, hogy a címben ne legyen szóköz vagy sortörés! Ha ezek után sem tudod befejezni a regisztrációt, akkor írj nekünk! E-mailben : a portálon található „kapcsolat” menü pont alatt , melyen keresztül e-mailben teheti fel kérdését. Egyedülálló módon a programlicit.hu adminisztrátora reggel 9 és este 22 óra között telefonon is rendelkezésre áll, a főoldalon is feltüntetett telefonszámon : 06-30-6341-582
Mit adhatok el a licitaljunk.hu portálon?
A Licitaljunk.hu portálon szinte bármit el lehet adni. Részletes leírást a tiltott termékekről a Felhasználási feltételekben - Tiltott tartalmak bekezdésben - olvashat. Jövedéki adó hatálya alá eső terméket csak abban az esetben adhat el a licitaljunk.hu portálon, ha Ön jogi személyiséggel rendelkezik, és erre engedélye van
Hogyan érem el az ügyfélszolgálatot!
Az ügyfélszolgálat elérésére több lehetőség is van. E-mailben : a portálon található „kapcsolat” menü pont alatt , melyen keresztül e-mailben teheti fel kérdését (admin@licitaljunk.hu - info@licitaljunk.hu ) Egyedülálló módon a licitaljunk.hu adminisztrátora reggel 9 és este 22 óra között telefonon is rendelkezésre áll, a főoldalon is feltüntetett telefonszámon : 06-30-6341582
Mi a célja a szervező irodáknak?
Elsősorban olyan kereskedőknek ajánlott, akiknek nincs saját weblapjuk, de szeretnének részt venni a rohamosan fejlődő online kereskedelemben. Kényelmesen, olcsón és gyorsan létrehozható a saját szervező irodai webáruházat és nem kell külön weblapot fenntartani, tárhelyet bérelni, hirdetést fizetni. Kialakítható a szervező iroda/ áruház saját profilja, akárcsak egy webáruházban, a cég logójával, bemutatásával és egy helyen megtekinthető az összes termék. A szervező irodák /áruházak külön is listázhatóak, de természetesen a termékek az aukciók között is megtalálhatóak, nemcsak a szervező iroda / áruház oldalán, ezzel is növelve az eladás esélyeit.